Köyümüzden Haber var

19 Ekim 2011 Çarşamba

ŞEHİT VE BAYRAK

Son zamanlarda şehit haberlerine öylesine alıştık ki sanki olağan haberlerden biriymiş giibi algılamaya başladık.
Oysa daha 2004 yılında Mersinde Bayrağımıza yapılan hain saldırı neticesinde Millet olarak gösterdiğimiz tepkiyi şöyle bir hatırlayalım.
Mersinde Bayrağımıza saldırı yapılmış ve hemen akabinde Ülkemizdeki bütün sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere bayraklarıyla birlikte meydanlara, sokaklara dökülmüşler haklı bir tepki göstermişlerdi.
Şimdi size soruyorum gün geçmiyor ki bir Şehit haberi gelmesin. bir Şehit haberi duyduğumuzda işimizi gücümüzü brakıp hangimiz o Şehidin cenazesine katılıyoruz.
 Her gün bayrağımıza renk veren yiğitler bir bir toprağa düşüyor. biz millet olarak neden bu hainlere aynı şekilde cevap vermiyoruz.
O Şehit bu milletin evladı değilmi? Bayrak ile Şehidin arasında ne fark var.
O canlar bir bir toprağa düşerken biz millet olarak kılımızı bile kıpırdatmıyor.  2004 yılında bayrak eylemlerinde olduğu gibi benzer bir tepki gösterdiğimizde hem pkk hain örgütü hemde onların yandaşları sindirdiğini zannettiği bu milletin varlığını bir kez daha görecek ve hain örgütü sahiplenemeyeceklerdir.
Vurup kırmadan, Kürt  Türk demeden eğerki bu ülkede birlikte yaşamak istiyorsak tüm Şehitlerimizi öz kardeşimiz olarak görüp toplumsal tepkimizi ortaya koymamız gerekiyor.
Birlikte vereceğimiz bu cevap, bir çok çatışmanın önüne geçeceği gibi milletin hainlere sempati duyan, onların barınmasına yardım, yataklık edenleri caydıracaktır.
Başbakanın 24 askerimizin Şehit edilmesi ardından yaptığı açıklama milletimize sağduyu ve provakatif eylemlerden uzak durmaları yönündedir.
Elbetteki bu tür eylemlerden uzak durulmalı fakat kontollü bir güç haline gelip çatışmadan uzak gereken tepkiyide göstermemiz hem hükümetin elini güçlendirir, hem de Devletimizin, Milletimizin terör karşısında güçlü ve birlik olduğunu gösterir.
Milletimize başsağlığı ve Şehitlerimize Allahtan rahmet dilerim.
Osman Karaca   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder