Köyümüzden Haber var

31 Ocak 2012 Salı

GÖNÜL DOSTLARI KÖYÜMÜZÜ ŞİİRLERİYLE SÜSLEDİLER

 
AŞIKLAR KÖYDE BULUŞTU
 Yozgat İnceçayır köylüleri: “Köyde Hayat Var!” projesi kapsamında âşıkları, ozanları buluşturarak köyün sorunlarına dikkat çekmeye çalıştılar.
Haber Tarihi: 2012-01-27 19:36:18
“Köyde Hayat Var”  projesini gündeme taşıyan İnceçayırlılar Yozgatlı aşıkları, ozanları da konuk ederek projenin amacını sazlı sözlü dile getirdiler. Sorgun Ozanlar Derneği, Yozgat Şairler Yazarlar Birliği Derneği ile birlikte İnceçayırlı araştırmacı, yazar Osman Karaca’nın desteklediği bu programda köylü gençler  oynadığı güzel tiyatro oyunu ile sorunlarını paylaştılar ve köyde yaşamın daha renkli, daha sade ve daha sağlıklı olduğuna dikkat çekmeye çalıştılar.
 Köy halkının yoğun ilgi gösterdiği “Köyde Hayat Var” programına İnceçayırlı köylülerin yanı sıra Yozgatlı Şairler- Aşıklar ve Ozanlara da katılarak renkli bir programın yaşanmasının sağladılar. Programda önce köylü gençlerin hazırlayıp sunduğu küçük tiyatro oyunu sahne aldı. Oyunda gençler sorunlarını dile getirerek sıkıcı şehir hayatını terk edip temiz havası, sağlıklı yaşamı, soğuk suları ile köy hayatına dönülmesini vurguladılar.
Daha sonra Yozgatlı Âşıklar, ozanlar sahne alıp atışma, deyiş ve şiirlerle köyü ve köy hayatını dile getirdiler. Aşık İsmail ile Aşık Derdiyar’ın atışmaları büyük alkış topladı. Aşık Derdiyar’ın deyişleri programa damgasını vurdu. Programın sonunda köy muhtarı ve Araştırmacı- Yazar Osman Karaca katılımcılara teşekkür ederek yoğun ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Yozgat Şairler Yazarlar Birliği Derneği Başkanı Gazeteci- Yazar  Ahmet Sargın da köy şenliklerinde köy sorunlarının en iyi şekilde dile getirildiğini ifade etti ve köyünüzde de bu manada bir şenlik düzenleyin ve sorunlarınızı yüksek sesle dile getiriniz dedi. Gecede konuklara Yozgat’ın meşhur Arabaşı Çorbası ile Testi Kebabı ikram edildi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder