Köyümüzden Haber var

6 Aralık 2011 Salı

YOZGAT İZMİR'E GELİYOR

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Yozgat Belediyesi, 8-11 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek Travel Turkey İzmir fuarında Yozgatı tanıtacak.


Yozgat’ın tarihi ve turistik zenginlikleri, 8–11 Aralık 2010 tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek olan Travel Turkey 2010 fuarında vitrine çıkacak. Yozgat’ın tarihi, kültürel ve turistik değerleri yurtdışından gelecek yabancı organizatörlere, yerel turizm şirketlerine ve turizm acentelerine tanıtılarak, turizmin hareketlendirilmesi amaçlanıyor. Yerli ve yabancı olmak üzere 128 kuruluş ve 69 il’in katılacağı fuarda açılacak özel standta Yozgat’ın zenginlikleri tanıtılmaya çalışılacak.
Travel Turkey İzmir 2011 Fuarı, dünyanın ve Türkiye'nin farklı destinasyonlarından turizm profesyonellerini ağırlayacak.
FUARA ÖZEL STAND
Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Yozgat Belediyesi, 8-11 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek ''Travel Turkey İzmir'' fuarında Yozgat'ı tanıtacak. Fuarda Yozgat standını ziyaret edecek olanlara Yozgat'a özgü desti kebabı, parmak çöreği, çanak peyniri, el yapımı baklavası, arabaşı, eğlencelik olarak yenilen kavurga ikram edilecek. Ayrıca slayt ve broşürler ile Yozgat'ın tarihi ve turistlik yerleri tanıtılacak. Stantta ayrıca mahalli sanatçı Erhan Özel Yozgat'a özgü yöresel türküleri seslendirecek.
Turizm alanındaki en önemli buluşmalardan biri olan Travel Turkey 2011 İzmir Turizm Fuarı, bu yıl beşinci  kez İZFAŞ, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Hannover-Messe International  işbirliği ile İmir’de gerçekleşecek. İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen  Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, dünyanın ve Türkiye'nin farklı destinasyonlarından turizm profesyonellerini ağırlayacak.
Travel Turkey İzmir’in partner ülkesi de belirlendi. Fuar hazırlıkları kapsamında oluşturulan Danışma Kurulu bu Toplantıda partner ülkenin Hollanda olmasına karar verdi. Fuarda Yozgat’ı tanıtmak ve turizmcilerin dikkatini çekmek için hazırlanan sloganlarda ise ‘Tarihin, Kültürün, Termalin, Doğal Güzelliklerin Turizm Alternatiflerinin Merkezi Yozgat, ‘Maceracıların Mekanı Kazankaya Kanyonu Yozgat’, ‘Sürmeli Festivalini Yozgat’ta birlikte kutlayalım’, ‘Türkiye’nin ilk Milli Parkı Yozgat Çamlığının Doğal Klimalı havasında Trekking’in keyfini birlikte yaşayalım’ ve ‘Yiğitlerin Harman olduğu diyar Yozgat’ olması bekleniyor. Osman Karaca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder